אודות היקב

יקב ירושלים הינו גלגול של 'יקב שמשון', יקב שהוקם על ידי משפחת מנדלסון בתחילת המאה הקודמת בעיר העתיקה בירושלים, פעל החל משנת 1951 בשכונת 'בית ישראל' בעיר והחל משנת 1976 במקומו הנוכחי באזור התעשייה עטרות.

יקב ירושלים אגודה חקלאית שיתופית (כן, יש לנו גם הרבה כרמים) הוקם בשנת 2006 כשמשפחת גואטה רכשה את היקב.

היקב, שהינו היקב היחיד הפועל כיום בבירת מדינת ישראל, שוכן בחלקה הצפוני של ירושלים ומייצר יינות שונים, במגוון סדרות איכות.

בשנים האחרונות עבר היקב תנופת ההתחדשות – הושקעו בו משאבים רבים והיקב כיום הינו מפעל מודרני ומתקדם שמאפשר לנו לייצר יינות מובחרים ומגוונים.

יינות יקבי ירושלים משווקים בארץ ובעולם וזכו להכרה ולפרסים בתחרויות יין שונות.

הכרמים שלנו

הכרמים בהם אנו מטפחים את הענבים שלנו מפוזרים גיאוגרפית בשלושה אזורי גידול עיקריים.

אזור הרי השומרון:

זהו אחד מאזורי היין המובחרים ביותר בישראל הממוקם ברום 800 מ' ויותר מעל גובה פני הים. הקרקע הינה אדמת טרה רוסה מאווררת המתאפיינת במינרליות גבוהה. האזור מאופיין בלילות קרים לאורך כל השנה, רוחות קלות במשך היום ולחות נמוכה ביותר.
מכרמים אלו אנו קולטים ענבי קברנה סוביניון, מרלו, שיראז, פטיט ורדו, פינו נואר\ סובניון בלאן, גוורצטרמינר ושרדונה, המיועדים לסדרות האיכות הגבוהות – רזרב וספיישל רזרב.

מורדות הכרמל:

האזור הקלאסי לגידול ענבי יין בארץ ישראל, עוד מתקופת הברון רוטשילד. חלקות הכרם שלנו נטועות על קרקע שהינה אדמה כבדה ומלאת חומר אורגני, המשובצת אבני גיר רבות המשפרות את האוויריות והתחיחות שלה. בשעות אחר הצהריים והערב נהנות הגפנים מבריזה מערבית נעימה. הענבים המגיעים אלינו ממורדות הכרמל מיועדים בדרך כלל לסדרות הווינטג" הפרימיום.
שפלת יהודה:

זהו אחד מאזורי הגידול הנרחבים והוותיקים ביותר בישראל לגידול ענבי יין. האדמה בשפלת יהודה הינה אדמת קירטון מאווררת ובעלת ניקוז אופטימלי. האוויר יבש ונעים ורמת המשקעים השנתית הממוצעת נעה סביב ה-300 מ"ל. הענבים הנקלטים ביקב משפלת יהודה מיועדים לסדרות היין הקלאסיות.

היינן שלנו

סם סורוקה

פרופיל קריירה

סם סורוקה הוא יינן-מומחה בינלאומי בחקר היין ובעל רקע במדעי המזון. סם צבר ניסיון רב שנים בעבודה בצרפת, אוסטרליה, קנדה, ארצות הברית, וישראל. שילוב של מסירות ומחויבות רבת שנים עם רקורד מוכח של ייצור יין איכותי, מיומנויות חושיות ובקרת איכות נדרשות לניהול האיכות לאורך כל תהליך ייצור היין. סם הינו שחקן מרכזי בשדרוג סטנדרטים ואיכויות יין ביקבים בגדולים והמובילים בארץ.