אודות היקב

יקבי ירושלים הוקמו בשנת 1976 ונרכשו ע”י משפחת גואטה בשנת 2006. היקב, שהינו היקב היחיד הפועל בבירת מדינת ישראל, שוכן בחלקה הצפוני של ירושלים ומייצר יינות שונים, במגוון סדרות איכות.
בשנים האחרונות עבר היקב תנופת ההתחדשות – הושקעו בו משאבים רבים, נרכשו מיכלי נירוסטה חדישים, חביות יין צרפתיות וציוד מתקדם נוסף. לאחרונה לקראת הבציר הקרוב התחדשנו במערכת משוכללת למיון וקליטת ענבים ואף שידרגנו את מערכת הקירור של היקב.
יינות יקבי ירושלים משווקים בארץ ובעולם וזכו להכרה ולפרסים בתחרויות יין שונות.
יינות יקבי ירושלים כשרים למהדרין בהשגחת בד”ץ איגוד הרבנים מנצ'סטר, בד"ץ בית יוסף והרבנות הראשית לירושלים.

הכרמים שלנו

הכרמים בהם אנו מטפחים את הענבים שלנו מפוזרים גיאוגרפית בשלושה אזורי גידול עיקריים.

אזור שילה וגב ההר: זהו אחד מאזורי היין המובחרים ביותר בישראל הממוקם ברום 800 מ' מעל גובה פני הים. הקרקע הינה אדמת טרה רוסה מאווררת המתאפיינת במינרליות גבוהה. האזור מאופיין בלילות קרים לאורך כל השנה, רוחות קלות במשך היום ולחות נמוכה ביותר.
מכרמים אלו אנו קולטים ענבי קברנה סוביניון, מרלו, גוורצטרמינר ושרדונה, המיועדים לסדרות האיכות הגבוהות – רזרב וספיישל רזרב.
הרי הגלבוע: הקרקע בהר הינה קשה וגירית ברובה, אך ניתן למצוא בה גם השפעות בזלת ודולומיט. בפסגת ההר נובעים שלשה מעיינות זכים אשר יחד עם שפע המעיינות שבמורדות ההר מעניקים לשרשי הגפנים שלנו את המים להם הם זקוקים. מהרי הגלבוע אנו קולטים את ענבי השרדונה המיועדים לסדרות הגבוהות.

מורדות הכרמל – האיזור הקלאסי לגידול ענבי יין בארץ ישראל, עוד מתקופת הברון רוטשילד. חלקות הכרם שלנו נטועות על קרקע שהינה אדמה כבדה ומלאת חומר אורגני, המשובצת אבני גיר רבות המשפרות את האוויריות והתחיחות שלה. בשעות אחר הצהריים והערב נהנות הגפנים מבריזה מערבית נעימה. הענבים המגיעים אלינו ממורדות הכרמל מיועדים בדרך כלל לסדרות הפרימיום והרזרב.
שפלת יהודה: זהו אחד מאזורי הגידול הנרחבים והוותיקים ביותר בישראל לגידול ענבי יין. האדמה בשפלת יהודה הינה אדמת קירטון מאווררת ובעלת ניקוז אופטימלי. האויר יבש ונעים ורמת המשקעים השנתית הממוצעת נעה סביב ה-300 מ"ל. הענבים הנקלטים ביקב משפלת יהודה מיועדים לסדרות היין הקלאסיות.

היינן שלנו

סם סורוקה

פרופיל קריירה

סם סורוקה הוא יינן-מומחה בינלאומי בחקר היין ובעל רקע במדעי המזון. סם צבר ניסיון רב שנים בעבודה בצרפת, אוסטרליה, קנדה, ארצות הברית, וישראל. שילוב של מסירות ומחויבות רבת שנים עם רקורד מוכח של ייצור יין איכותי, מיומנויות חושיות ובקרת איכות נדרשות לניהול האיכות לאורך כל תהליך ייצור היין. סם הינו שחקן מרכזי בשדרוג סטנדרטים ואיכויות יין ביקבים בגדולים והמובילים בארץ.