אין מוצרים בסל הקניות.

הכניסה לאתר מגיל 18 ומעלה

המשיכו לאתר
אזהרה: מכיל אלכוהול, מומלץ להמנע משתייה מופרזת

כל יינות היקב כשרים למהדרין לכל ימות השנה וללא חשש טבל, ערלה ושביעית

יצירה מקומית

היקב

סיפורו של היקב מתחיל לפני שנים רבות, עת הוקם ע”י יונה וציפורה מנדלסון, בעיר העתיקה בירושלים. בתום מלחמת העצמאות, עבר היקב לשכונת ‘בית ישראל’ ובשנת 1976 נקבע משכנו בחלקה הצפוני של ירושלים. עם רכישת היקב ע”י משפחת גואטה בשנת 2006, שונה שמו ליקבי ירושלים אגודה חקלאית שיתופית, כיקב היחידי הפועל בירושלים. לאורך העשור האחרון, עבר היקב תנופת התחדשות והושקעו בו משאבים רבים, הן ביקב והן בכרמים, תוך שיפור וייעול תהליכים, אשר מאפשרים לצוות הייננים המנוסה ליצור מגוון יינות איכות.

היקב נמצא בצמיחה מתמדת, תוך חתירה בלתי נלאית לשיפור איכויות, יצירת סדרות יין איכותיות והרחבת הנוכחות בשוק המקומי ובשווקים הבינלאומיים.

כיום, ממוקם היקב בין היקבים הגדולים והמובילים בארץ ויינותיו זוכים לציונים גבוהים ומדליות בתחרויות יין חשובות בארץ ובעולם.

כרמי היקב

אזורי היין ההיסטוריים לגידול ענבי יין בארץ ישראל.

הכירו את הכרמים שלנו arrow arrow

כרמי היקב נטועים בהרי ירושלים, שפלת יהודה ומורדות הכרמל. היקב מטפח את הכרמים בשיתוף פעולה מלא עם הכורמים וצוות הייננים, מתוך תפיסת עולם כי היין מיוצר בכרם ואיכות הענבים היא הגורם המשפיע ביותר על איכותו.

מכרמים מצטיינים בהרי ירושלים ומורדות הכרמל, אנו מייצרים יינות המשקפים את הטרואר המקומי והשאיפה המתמדת למצוינות.

 

היינן הראשי

היינן הראשי

ליאור לקסר

מנכ”ל היקב ויינן הראשי

ליאור מביא אתו למעלה מ 20 שנות ניסיון בתעשיית היין, סקרנות ושאיפה מתמדת למצוינות. בוגר לימודי ייננות בבורגונדי ומאמין שהכרם צריך לעמוד במרכז העשייה. ליאור התמחה ביקבים מובילים בבורגונדי, בורדו ומערב אוסטרליה, לפני שחזר לישראל. לאחר כשני עשורים בתעשיית היין המקומית, הצטרף ליקב וכיום משמש כמנכ”ל והיינן הראשי שלו.

מדליות
ופרסים

המדליות והפרסים בהם זכו יינות היקב

יינות היקב נשלחים לתחרויות יין וטעימות מקצועיות יוקרתיות ובעלות שם בארץ ובעולם וזוכים למדליות זהב ופרסים. לרשימת הזכיות של היקב.

תפריט נגישות