THE WINDMILL PROJECT
שרדונה
יין לבן יבש, בעל גוף מלא, ארומות של תפוח עץ ירוק, הדרים ואגוזי לוז, סיומת ארוכה ומאוזנת.
-
אלכוהול13%
-
PH3.75
-
TA(g/l) 5.2
-
RSיבש
-
הבציר
עונת גידול שהתאפיינה בחורף חם יחסית וכמויות גשם נמוכות מהמוצע הרב שנתי. ראשית האביב הייתה מתונה ולאחריה מספר גלי חום, דבר שהוביל להתעוררות מוקדמת בכרמים ולבציר מוקדם עם יבולים נמוכים מהממוצע הרב שנתי. ההבשלה הפיזיולוגית והפאנולית היו שונות מחלקה לחלקה והצריכו מעקב קרוב מאד ופרטני. מרבית החלקות נבצרו מעט מוקדם ביחס לשנים קודמות על מנת לשמר רעננות וטעמי פרי ראשוניים ביין.
-
מאפייני היין
יין לבן יבש, שהופק מענבי שרדונה מהרי ירושלים. לאחר סחיטה עדינה תסס חלק מהתירוש בחביות עץ אלון צרפתיות בהן המשיך והתיישן במשך שישה חודשים על משקעיו (Sur Lies) ומקצתו תסס בטמפרטורה נמוכה במכלי נירוסטה. היין בעל גוף מלא ומתאפיין בארומות של תפוח עץ ירוק, הדרים ואגוזי לוז, הסיומת ארוכה ומאוזנת.
-
התאמה לאוכל
היין ילווה היטב קרפצ’יו לוקוס, אספרגוס קלוי בגריל עם פרמזן וויטלו טונטו.